Tomasz "Lipa" Lipnicki - solo akustycznie I Warszawa I @ Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka, Warsaw [9 lutego]

Tomasz "Lipa" Lipnicki - solo akustycznie I Warszawa I


619
09
lutego
20:00 - 23:00

 Strona wydarzenia
Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka
Potocka 14, 01-652 Warszawa
Potok: Drugi Dom Ludzi Rocka, Wiara Rocka oraz Rogate Granie ZAPRASZAJĄ!!!

Lider ILLUSION oraz LIPALI w niecodziennej odsłonie!!!

Solowe koncerty Tomka to prawdziwy rarytas zarówno dla wiernych fanów artysty, jak i dla tych którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z jego twórczością.

Materiał, prezentowany na „solówkach” to przekrój przez całą twórczość muzyczną artysty.
Podczas koncertu usłyszeć można największe hity oraz mniej popularne numery, które w akustycznych aranżacjach zyskują niepowtarzalny klimat.

Każdy słuchacz znajdzie tu coś dla siebie. Wystarczy wygodnie usiąść i wsłuchać się w muzykę… która płynie prosto z serca.

===========================================
BILETY —
rezerwacja biletów:
[email protected]
wyślij mail w tytule podając: nazwa zespołu/ ksywę oraz liczbę biletów
===========================================

Jeśli ktoś z Was jakimś cudem nie wiem, kim jest Tomasz Lipa Lipnicki to bardzo proszę…

===========================================
TOMASZ «LIPA» LIPNICKI (facebook.com/Lipasolo)
===========================================

Polski muzyk, kompozytor, wokalista i autor tekstów, gitarzysta. Członek Akademii Fonograficznej ZPAV Trzykrotny laureat nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka. Tomasz Lipnicki znany jest przede wszystkim z występów w grupie muzycznej Illusion w której występował z przerwami w latach 1992-2012. W zespole pełnił funkcję lidera, wokalisty, autora tekstów i głównego kompozytora. W 2000 roku utworzył solowy projekt pod nazwą Lipali, przekształcony w latach późniejszych w zespół. Przez krótki okres był także członkiem Acid Drinkers. Wcześniej grał w zespołach She i Skawalker.

Dyskografia z Illusion
— Illusion (1993)
Illusion 2 (1994)
Illusion 3 (1995)
Illusion 4 Bolilol Tour (1996)
Illusion 6 (1998)
The Best Of Illusion (2011)
Live (2012)
Opowieści (2014)
Anhedonia (premiera w 2018)

Dyskografia z Lipali
— Pi (2004)
Bloo (2007)
Trio (2009)
Akustyk Live (2011)
3850 (2012)
Fasady (2015)

Album Solowy
— Li-Pa-Li (2000)

Dyskografia z She
— She — Miejsce którego wszyscy szukamy… (1989)
She — Big City Lights (1990)

Dyskografia z Acid Drinkers
— Rock Is Not Enough (2004)

Oprócz tego Tomek wystąpił gościnie m.in na płytach:
Flapjack — Ruthless Kick (1994)
Liroy — L (1997)
Voo Voo — Flota zjednoczonych sił (1997)
Grzegorz Skawiński — Ostatnia misja (2000)
Liroy — Bestseller (2001)
Martyna Jakubowicz — Te 30. urodziny (2008)

oraz wielu innych znanych i cenionych polskich artystów…

Patronem imprezy jest Wiara Rocka
facebook.com/wiararocka/
Omówienie
image
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować.
Przejdź szybką rejestrację lub autoryzację.

Nadchodzące wydarzenia @ Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka:

Pull The Wire, Vermis, Atom Heart | Quality Hard Fest finał
Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka
Carrion, Strange Clouds, White Highway | Quality Hard Fest finał
Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka
Blodiga Skald (IT)Orc Folk Metal - live in Warsaw
Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka
Corruption - Spring Spleen Tour 2018
Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka
Korpus Respekt TOUR 2018
Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka
Korpus Respekt Tour 2018 Potok Warszawa + Styxx, Anomia,Wiesław
Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka
1984 : Koncert w Stolicy / New Wave Afterparty
Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka

Najbardziej oczekiwane wydarzenie w Warszawie :

Warsztat dla par pt.: "O chuj Ci chodzi?"
PGE Narodowy
KSW na PGE Narodowym
PGE Narodowy
JAY-Z and Beyoncé OTR II - w Warszawie
PGE Narodowy
Orange Warsaw Festival 2018 - official
Tor Wyścigów Konnych Służewiec
Macklemore: 26.04.2018 Warszawa, Torwar
COS Torwar
Jak szukać fajnego faceta?
Anna Borys Psychoterapia
Marsz Wyzwolenia Konopi 2018
Warshaw
Polska - Rumunia Mecz na Stadionie Narodowym
PGE Narodowy
The Rolling Stones No Filter Tour - PGE Narodowy Stadium
Warszawa, Polska
Marilyn Manson - Torwar Warszawa 13 Czerwca 2018 Polska
COS Torwar